• Zorgeloos varen voor een vaste prijs per maand
  • Alle boten zijn voor genoemde prijs vaarklaar
  • Bootfinanciering: Meteen economisch eigenaar van je boot
  • Bootfinanciering: Alle financieringslooptijden mogelijk
  • Bootfinanciering: Op het einde van de looptijd is de boot helemaal afgelost
  • Bootfinanciering: Altijd boetevrij extra aflossen indien gewenst
  • Zorgeloos varen voor een vaste prijs per maand
  • Alle boten zijn voor genoemde prijs vaarklaar
  • Bootfinanciering: Meteen economisch eigenaar van je boot
  • Bootfinanciering: Alle financieringslooptijden mogelijk
  • Bootfinanciering: Op het einde van de looptijd is de boot helemaal afgelost
  • Bootfinanciering: Altijd boetevrij extra aflossen indien gewenst

1. Wat zijn de verschillende leasevormen?

Er is een groot verschil tussen de verschillende leasevormen:

Private Lease of Operational Lease: Wij willen dat je zonder zorgen het water opgaat. Daarom regelen wij binnen het leasecontract heel veel voor je. Dit doen we vanuit onze uitgangspunt zorgeloos varen. De boot blijft eigendom van Leaseboot, en in het pakket zit:

  1. Winterstalling
  2. Eenmalige brengservice per vaarseizoen
  3. Eenmalige haalservice per vaarseizoen
  4. WA casco verzekering (Eigen risico Casco-schade per schade € 500)
  5. Pech hulpAlle prijzen zijn inclusief 21% BTW maar exclusief: brandstof, eventuele ligplaats gelden, takel- of hellinggelden.

Indien je de boot zakelijk vaart noemen we het Operational Lease, indien je de boot privé vaart heet het Private Lease.

Bootfinanciering of Financial Lease

Bij bootfinanciering wordt de boot eigendom van jou. Wij regelen de financiering voor de boot voor je, en als je wilt ook de winterstalling. Elke maand betaal je rente en aflossing aan de financieringsmaatschappij.

In de standaard leaseprijs voor bootfinanciering/financial lease zit:

  1. Afschrijving en rente
  2. Opbouw en aflevering in Nederland
  3. Comfort pakket, de boot is vaarklaar
  4. Service en garantie van de dealer

Indien je de boot zakelijk vaart noemen we het Financial Lease, indien je de boot privé vaart heet het Bootfinanciering.

2. Aan welke voorwaWat is het verschil tussen Private Lease of Bootfinanciering?

Private Lease is een gemakkelijke vorm van leasen voor particulieren. Je kiest de leaseboot die het best bij je past. Voor een vast maandbedrag kun je zonder zorgen het water op, wij regelen alles binnen het complete leasepakket. De boot blijft gedurende en na de leaseperiode eigendom van Leaseboot.

Om een leasecontract met ons af te kunnen sluiten, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. Je bent tussen de 18 en 75 jaar oud;
  2. Je werkt mee aan de kredietcheck van EDR;
  3. Je voldoet aan het minimum inkomen.

Minimum inkomen
EDR Credit Services is als bevoegde organisatie door ons aangesteld om te beoordelen of het leasen van een boot voor jou mogelijk is. Zij vragen je documenten aan te leveren.  Aan de hand van de documentatie kijken ze naar het financiële risico. Zo kijken ze naar je inkomen, woonsituatie en eventuele schulden of achterstallige betalingen. Na deze controle bepalen we of je een boot bij ons kunt leasen.

Voldoe je niet aan de voorwaarden?
Voldoe je niet aan alle voorwaarden, kun je de leaseaanvraag ook via iemand anders, een bekende, laten verlopen. Deze persoon doet de leaseaanvraag en betaalt het maandelijkse leasetarief. Hoe je dat onderling verrekent, is aan jou. Deze persoon is dan aansprakelijk voor de boot, maar je kunt alsnog een leaseboot varen.

3. Wat houdt het acceptatieproces van bootfinanciering of financial lease in?

Financial Lease/Bootfinanciering.

Leaseboot werkt samen met bootfinancieringen.nl. Na het indienen van een leaseaanvraag start het acceptatieproces. Hiermee wordt bepaald per persoon of het aangaan van een financiering van een nieuwe of gebruikte boot mogelijk is. Dit proces bestaat uit een aantal stappen, die bootfinancieringen.nl met je opneemt.

Bij Private Lease zal EDR de creditcheck voor Leaseboot verzorgen

4. Kan ik tussentijds boetevrij aflossen?

Ja, dat kan bij bootfinanciering. Bij bootfinanciering mag je altijd boetevrij aflossen. Dit kan bijvoorbeeld als je even wat geld over hebt of als je de boot verkoopt.

Indien je gekozen hebt voor Private Lease, dan is vroegtijdig aflossen niet mogelijk.

5. Ben ik eigenaar van de boot?

Ben ik eigenaar van de boot?
Dat ligt eraan. Indien je kiest voor Private Lease of Operational Lease, dan blijft de boot eigendom van Leaseboot. Ook na de leaseperiode. Maar kies je voor bootfinanciering, dan ben je direct economisch eigenaar van de boot, en los je deze elke maand een stukje af.

Onze medewerkers helpen je graag verder.

 

6. Kan ik de looptijd van mijn contract tussentijds aanpassen?

Dat ligt eraan. Bij Private Lease kan dat niet, indien je kiest voor bootfinanciering dan kan dat wel. Je mag dan altijd tussentijds boetevrij aflossen.

7. Betaal ik bij private lease een aanbetaling of een borg en waarom?

Soms een aanbetaling, zeker een borg
Bij Leaseboot betaal je soms een aanbetaling voor een boot. Dit doen we in overleg met jou. Hierdoor wordt het leasebedrag lager. Je betaalt bij Private Lease ook een borg. Dit bedrag betaal je aan Leaseboot voordat wij je boot bestellen en klaarmaken. De hoogte van de borg is vastgelegd in het leasecontract.

Breng je de boot in goede staat terug en conform de afspraken in het contract? Dan ontvang je je borg weer terug. Wij vergoeden geen rente over dit bedrag.

Waarom een borg bij Private Lease?
Wij vragen een borg om onze leaseprijzen extra laag te kunnen houden. Als leasebedrijf dragen wij het risico van de betalingen voor de boot. Wij willen dus graag zekerheid dat onze klanten de betalingen aan ons kunnen blijven voldoen.
Doordat wij deze borg vragen, hoeven wij geen extra kosten voor ons debiteurenrisico in de leaseprijs te verrekenen. Hiermee houden wij onze leaseprijzen extra laag en dat is gunstig voor jou.

8. Hoe meld ik een schade?

Het is vervelend als je schade hebt. Indien je de boot via Private Lease of Operational Lease van Leaseboot hebt, meld je de schade aan ons. Wij helpen je graag dit zo snel mogelijk op te lossen.
De contractant kan de schade bij ons melden. Het is wel belangrijk dat je de schade binnen 48 uur na het ontstaan en constateren meldt bij Leaseboot. Pas nadat je de schade hebt gemeld bij Leaseboot, maakt Leaseboot een afspraak voor het herstellen van de schade.

Indien je de boot via Financial Lease of Bootfinanciering hebt, is de boot eigendom van jou. Indien je deze verzekerd hebt meld je dit aan je verzekeringsmaatschappij.

9. Welke schades vallen onder het eigen risico?

Indien je de boot via Private Lease of Operationale Lease hebt van ons, betaal je eigen risico per losstaande schade. Op je leasecontract lees je het eigen risico dat op jou van toepassing is. Meestal is dat 500,-.

Schade lager of hoger dan eigen risico?
Het kan zijn dat de schade lager is dan je eigen risico. In dit geval betaal je natuurlijk alleen het bedrag van de schade en niet het volledige eigen risico.

Is de schade hoger dan je eigen risico? Dan betaal je het volledige bedrag aan eigen risico.

Schade deels te verhalen
Soms kan de verzekeraar maar een deel van de schade verhalen op de tegenpartij. Stel dat de verzekeraar maar de helft van de schade kan verhalen op de tegenpartij, dan betaal je ook maar de helft van het eigen risico.

Niet verhaalbare schade
Een niet verhaalbare schade is een schade waarbij de tegenpartij niet aansprakelijk is, of waar de tegenpartij niet bekend is. Je eigen risico is dan van toepassing.

Schuldige nog niet duidelijk
Het kan natuurlijk zijn dat de schuldige van je schade niet direct is aan te wijzen. In dit geval brengen wij het eigen risico pas in rekening wanneer de verzekeraar heeft bepaald wie de schuldige partij is.

Goed om te weten: lever je de boot in en is de schade nog niet afgehandeld? Dan brengen wij je wel het eigen risico in rekening. Uiteraard ontvang je dit weer terug zodra de schade alsnog is verhaald op de tegenpartij.

10. Wanneer betaal ik eigen risico?

Je betaalt eigen risico per losstaande schade. Dus per keer dat de boot schade heeft. In je leasecontract lees je welk eigen risico op jou van toepassing is.

Schadebedrag lager of hoger dan eigen risico?
Het kan zijn dat het schadebedrag lager is dan je eigen risico. In dit geval betaal je natuurlijk alleen het bedrag van de schade en niet het volledige eigen risico.

Is het schadebedrag hoger dan je eigen risico? Dan betaal je het volledige bedrag aan eigen risico.

Schade deels te verhalen
Soms kan de verzekeraar een deel van de schade verhalen op de tegenpartij. Stel dat de verzekeraar maar de helft van de schade kan verhalen op de tegenpartij, dan betaal je ook maar de helft van het eigen risico.

Niet verhaalbare schade
Een niet verhaalbare schade is een schade waarbij de tegenpartij niet aansprakelijk is. Of waar de tegenpartij niet bekend is. Je eigen risico is dan van toepassing.

Schuldige nog niet duidelijk
Het kan natuurlijk zijn dat de schuldige van je schade niet direct is aan te wijzen. In dit geval brengen wij het eigen risico pas in rekening wanneer de verzekeraar heeft bepaald wie de schuldige partij is.

Goed om te weten: lever je de boot in en is de schade nog niet afgehandeld? Dan brengen wij je wel het eigen risico in rekening. Uiteraard ontvang je dit weer terug zodra de schade alsnog is verhaald op de tegenpartij.

11. Wat moet ik doen als mijn boot is gestolen?

Als de boot is gestolen, is het van belang dat je dit zo snel mogelijk meldt bij Leaseboot.

Melden bij Leaseboot
Neem direct contact op met ons op.

Boot langer dan 30 dagen vermist? 
Als je boot langer dan 30 dagen is vermist na het melden, dan geven wij de boot definitief als gestolen op.

Wil je een nieuwe boot bestellen? Je kunt contact opnemen met ons om de mogelijkheden te bespreken voor een beschikbare boot. Omdat je al een bekende klant bent bij ons, blijven de meeste documenten uit je vorige aanvraag geldig. We vragen alleen om een nieuwe loonstrook. We schatten dan opnieuw het financiële risico in. Voor deze controle maken we gebruik van de diensten van EDR Credit Services.

12. Welke schades zijn acceptabel bij het inleveren van mijn leaseboot?

De schades die wij acceptabel vinden zijn kleine beschadigingen, ontstaan door normaal gebruik. Bijvoorbeeld slijtage of beschadigingen die gezien de leeftijd en de gebruik van de boot te verwachten zijn. Wij hebben een handige handleiding gemaakt voor het inleveren van je boot . Zo kun je van tevoren zelf controleren welke schades wij acceptabel vinden.

Bij het ophalen van de boot bij jou op de afgesproken ligplaats wordt eventuele schade vastgesteld Je ontvangt een innamerapport van deze inspectie.

Totdat de boot is ingeleverd bij Leaseboot blijf jij verantwoordelijk voor de boot.

Niet acceptabele schade
Schade door een aanvaring en alle andere schades vinden wij niet acceptabel. Wij raden je altijd aan deze schades op tijd te melden via info@leaseboot.com. Dergelijke schades berekenen wij deze schade bij inname van de boot aan jou door. Dit zijn dan de werkelijke herstelkosten, zonder aftrek van eigen risico.

Controleer boot op schade voordat deze opgehaald wordt
Om verrassingen te voorkomen, raden wij je aan je boot te controleren op schades voordat deze opgehaald wordt. Om je hierbij te helpen, hebben we een handige checklist gemaakt:
Download inname protocol (pdf)

13. Kan ik met een BKR-registratie een boot leasen

Of je een boot kunt leasen als je een BKR-registratie hebt is per persoon verschillend en hangt af de individuele situatie. Wij kunnen je niet vooraf vertellen of je wel of niet in aanmerking komt voor een leaseboot.

BKR-registraties
Als je ergens een lening of krediet afsluit, dan wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie, afgekort BKR. Je hebt dan een BKR-registratie. Zo ontstaat een overzicht van alle leningen die je hebt afgesloten. Ook eventuele betalingsachterstanden worden vastgelegd. Het BKR kan particulieren op deze manier beschermen tegen te veel leningen en de daarbij behorende (hoge) rentes.

Gegevenscontrole
Als je een aanvraag voor een leaseboot doet, vragen wij om een kopie van een salarisstrook, bankafschrift en ID-bewijs. Deze informatie gebruiken we om het financiële risico in te schatten. Voor deze controle maken we gebruik van de diensten van EDR Credit Services. Zo kijken wij bijvoorbeeld naar je woonplaats, woonsituatie en eventuele schulden of achterstallige betalingen.

Je kunt wel of niet een boot leasen 
Na de controle door EDR Credit Services en die van onze financiële afdeling bepalen wij of je een boot bij ons kunt leasen. Je ontvangt hierover van ons een e-mail waarin wij aangeven of je een boot bij ons kunt leasen.

14. Wat als ik de factuur niet meer kan betalen?

Is er iets gewijzigd in jouw financiële situatie en kun je de maandelijkse kosten niet meer betalen? Dat is erg vervelend. Voor jou en voor ons. We gaan dan graag met je in overleg hoe we deze situatie met elkaar kunnen oplossen. Daarom vragen we je om direct contact met ons op te nemen zodra je in deze situatie komt.

15. Kan ik aan het einde van het contract de boot overnemen?

Dat bekijken we per situatie. Ook is het mogelijk de boot tegen een gereduceerd maandbedrag door te leasen. Neem hiervoor contact met ons op voor een aanbod op maat.